Produsul anului 2015

Produsul anului 2015, la categoria „Echipamente electrice” (pentru spalat pavimente – altele decat masinile de curatenie) a fost atribuit echipamentului profesional I-mop.

Scopul fundamental al AOPISCC-Filiala Bucuresti este acela de constientizarea publica a contributiei industriei, atat pentru mediu cat si pentru economie, incurajarea si promovarea cresterii gradului de sanatate si igiena a standardelor generale de curatenie in sectorul public si privat.

 

 Asociatia sprijina cercetarea, educatia si formarea profesionala sau dezvoltarea unor programe din cadrul industriei romane de curatenie si igienizare; ofera un forum accesibil tuturor prestatorilor de servicii de curatenie in vederea colaborarii si promovarii intereselor acestei ramuri industriale, printr-un schimb continuu de asistenta tehnica, profesionala, know-how, informatii si training; contribuie la cresterea credibilitatii si prestigiuluiprofesional al fiecarui membru, precum si a altori firme, in Romania, in conexiune cu accesul la practica de specialitate internationala;

Creeaza noi oportunitati de afaceri in Romania, pe baze internationale, intretine un system informational integrat si organizeaza corpuri de specialisti capabili sa analizeze si sa ofere solutii pentru rezolvarea tuturor problemelor, realizeaza actiuni, lucrari, servicii sau proiecte de interes general in domeniul sigurantei ecologice a mediului, promoveaza echipamente si tehnologii noi in industria de curatenie.

Asociatia protejeaza drepturile umane, in special pentru persoane aflate in nevoie din cauza unui mediu nesanator; stimuleaza si sustine material activitatile de conservare, protejare si dezvoltare a biodiversitatii mediului inconjurator; coordoneaza activitatea de pregatire si de promovare a personalului care lucreaza in domeniul curateniei, prin elaborarea tematicii, punerea la dispozitie a materialelor bibliografice si participarea la examinari, precum si activitati de perfectionare a pregatirii personalului propriu si al organizatiilor afiliate.

Propunere  procedura de lucru:

In scopul imbunatatirii activitatii pe care prestatorii de servicii o intreprind pentru a  asigura curatenia, Asociatia Operatorilor si Prestatorilor de Servicii de Curatenie si Conexe-prin Filiala Bucuresti, propune urmatoarea procedura de lucru:

Obiectiv: Igienizarea pavimentului: Curatenie de fond (decapare) si Curatenia de intretinere;

Curatenia de fond (decaparea)- se actioneaza pe timp de noapte, in functie de programul de lucru, functie de necesitate, grad de incarcare prin utilizarea masinilor de spalat pavimentul, echipate corespunzator cu lamele, paduri, perii in stare buna de utilizare;

Se recomanda utilizarea solutiilor (decapanti), in concentratii corespunzatoare-fara a incarca excesiv pavimentul;

Curatenia de intretinere- se actioneaza in intervalul orar 8,00-21,00 dupa cum urmeaza:

-in functie de suprafata de interventie se creeaza un numar de “posturi de urgenta” (kituri- dotate cu necesarul de ustensile, material de curatenie)

-se atribuie unui operator de curatenie o suprafata de 2000-2500m/ 8h

-operatorul actioneaza pe zona de responsabilitate cu ajutorul echipamentului professional I-MOP

 

I-MOP- Echipament profesional pentru curatenia de intretinere a pavimentului;

 

Masina : Profesionala spala-usuca pardoseli. ModelI-mop;

Alimentare : Acumulatori

Producator: FCT – Olanda

Practica si usor de manevrat spala si usuca in acelasi timp orice tip de pardoseli sau suprafete dure (gresie, marmura, granit, mozaic venetian, linoleum etc.) fiind extrem de productiva (capacitate de lucru practica de la 1000-1300 m²/h).

I-mop

 

Date tehnice:

BaterieMetric
Timp de operare 1 oră24 V 23 ah Li-Ion
Timp de încărcare 1 oră80% încărcat
Timp de încărcare 4 ore100% complet încărcat
I-mop
Lăţime operaţională46 cm
Performanţă teoretică1.800 m2 / oră
Performanţă practică1.000-1.300 m2 / oră
Putere nominală700 W
Rezervor apă curată4 L
Rezervor apă de recuperare8 L
Presiune Perie22 KG
Greutate fără – cu baterii17.5 – 21.5 KG
Greutate cu baterie + apă25.5 KG
Î x l x A I-mop120 cm x 50 cm x 38 cm
Î x l x A Cutie122 cm x 52 cm x 36 cm
Volum cutie0.23 m3
Cantitate încărcare container 20’

 

ECHIPARE MASINA GATA DE LUCRU :

Masina baza echipata cu tren curatare cu 2 perii si racleta aspiratie imediat in spatele acestora.

Set 2 acumulatori Li-Ion cu timp de lucru de pana la 3 h;

Redresor incarcare acumulatori,(prezinta avantajul ca poate fi pusa la incarcat la orice priza 220V, nu necesita spatiu special amenajat), de incarcare simultana a ambilor acumulatori;

Set 2 bazine detasabile, care se monteaza pe manerul masinii, bazine cu posibilitate de curatare usoara fara deplasare masina baza .

Maner manevrare masina cu articulatie titan avand posibilitate de rotatie 360 ° care oferta posibilitatea utilizarii si sub birouri sau utillaje;

Racleta aspiratie completa cu lamele silicon, care permite aspirarea completa a rezultatului curatarii periei de pe orice tip de suprafata dura (gresie,marmura,linoleum,parchet,ciment finisat, etc.), prin elasticitatea sporita permite aspirarea chiar si acolo unde suprafetele prezinta imperfectiuni ale planeitatii, latime squeegee L=46cm. Lamelele permit utilizarea acestora pe 2 fete, schimbarea sau intoarcerea acestora pe o fata noua fiind posibila fara nici o scula si poate fi efectuata de orice persoana ce participa la un scurt instructaj.

Elemente de lucru tren curatare: Perie curatare PPL sau  Disc tragator suport pad abraziv , prevazut cu siguranta pad,

Avantaje:

a) sistem electric de comanda a operatiunilor de lucru combinate ( periere/ periere+aspirare uscata/periere+aspirare+apa) prin utilizare a unui singur buton.

b) prevazuta cu rezervoare medii (4 respectiv 8 lt/rezervor solutie respectiv mizerie) permite o utilizarea indelungata si reduce timpi morti in procesul de lucru necesari reincarcarii masinii. Rezervoarele au o constructie robusta, nu pot fi sparte prin lovirea de obiecte dure, sunt construite dintr-un material ce se curate  usor si au calitati antibacteriene.

c)panou de comanda ce permite utilizarea masinii in procesul de curatare foarte usor, rotire doar de un buton, si toate operatiunile privind curatarea respectiv aspirare sau apa pornind automat.

d)posibilitate de utilizare apa in sistem ECO prin reducerea apei la peri actionata printr-un buton pe panoul de comanda.

CONSUMABILE

 

ProdusComponenta/codEstimare perioada de
inlocuire/consum/functie
de mod utilizare
Perie curatare- standard albastreCod K.2.S.72.0092.0 ,
BRUSH IMOP COMPLETE
kit 2 perii.
Utilizare pe gresie
magazin= 1 set/an,
ciment receptie marfa = 2
set/an
Disc support pad abrazivCod K.2.S.72.0214.797/1
Disc support pad
KIT ASSY PAD DRIVER
BRUSH DISE BLUE
BRUSTELS
– RED LOCKER [2 SETS]
kit 2 discuri
Optional : se utilizeaza la
curatari mai grele.
Nu este consumabil;
Pad curatare, culoare
-negru pt grea
-rosu pentru intretinere
Pad abraziv
K.20.72.0213.0
K.20.72.0213.1
Kit 20 buc(10 set/2 pc)
Fiind protejat prin
constructia/conceptia
discului, se estimeaza
consum 1 set / 4 luni la o
utilizare normala.
Baterie LI-ion conector albastru
Cod K.1.S.72.0074.2
ASSY BATTERY PACK BLUE
[LEFT
Se recomanda echipare
fiecare apparat cu 1 set
acumulatori suplimentar
pentru o continuitate in
utilizarea I-mop.
Estimare consum la o
utilizare intensa= un
set/1.5-2 ani;
Baterie LI-ion conector gri
Cod K.1.S.72.0079.2
ASSY BATTERY PACK GREY
[RIGHT]
Lamela fata racletaCod K.10.72.0099.0
Kit 10 bucati
Utilizare pe gresie
magazin= 1 set/trimestru,
ciment receptie marfa = 1
set/2 luni;
Lamela spate racletaCod K.10.72.0100.0
Kit 10 buc
Utilizare pe gresie
magazin= 1 set/trimestru,
ciment receptie marfa = 1
set/2 luni;
Motor aspiratieCod K.1.S.72.0035.0Utilizare intense zilnica =1 buc /an;Utilizare la zona receptive marfa/fructe/laboratoare= 2 buc /an


Transport si punere in functiune;

Instruirea personalului de catre personalul specializat al furnizorului si predarea unei fise de instructiuni cu operatiile necesar a fi effectuate zilnic de catre operator.

Termene de livrare: de concordat la comanda;

 Modalitate plata:avans 15-25%, diferenta prin virament bancar ( BO, FILA CEC) efectuat in termen de max 30 zile de la data livrarii/montajului;

Societatea noastra dispune de service cu personal specializat si ofera servicii de mentenanta pe toata perioada contractuala, conform unui contract de mentenanta respectiv service incheiat intre cele doua parti.

 

Coordonator proiect 

Programespecializate de igienizare-produse profesionale-detergenti-dezinfectanti

http://asociatiecuratenie.blogspot.ro/2015/11/produsul-anului-2015.html

https://www.facebook.com/Asociatia-Operatorilor-din-Industria-Serviciilor-de-Curatenie-448594725211557/